ANKARA / KEÇİÖREN - Keçiören Bilim ve Sanat Merkezi

TÜRKİYE MİLLİ BOTANİK BAHÇESİ GEZİSİ

Ankara Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından koordine edilen BİLGE ANKARA Projesi kapsamında Keçiören Bilim ve Sanat Merkezi ÖYGP-1 grubu 20 öğrencimizle  08.05.2024  Çarşamba  günü Türkiye Milli Botanik Bahçesine gezi düzenlenmiştir. Geziye Biyoloji Öğretmenimiz Meltem KÜÇÜKARSLAN ve Fen Bilimleri Öğretmeni Fatma BAKAR eşlik etmiştir.

İklim değişikliği, biyolojik çeşitlilik kaybı ve kirlilik gibi küresel çevre sorunları karşısında, doğayla barışık bir gelecek inşa etmek için okul dışı ortamlarda eğitim imkanı sunan Milli Botanik Bahçesi’nde öğrencilerimiz  Türkiye'nin ve dünyanın farklı bölgelerinden farklı bitki türleri, Bahçedeki gölet ve sulak alanlarda yaşayan su bitkileri ve canlıları, Türkiye'nin farklı bölgelerinden toplanmış bitki örnekleri hakkında bilgiler öğrenip bahçedeki kafede mola vererek dinlenme fırsatı buldular.

Milli Botanik Bahçesinde bizleri misafir  eden Eğitim, Yayım ve Halkla İlişkiler Koordinatörü  Ziraat Yüksek Mühendisi Aysel AKYOL’a kıymetli bilgi birikimlerini öğrencilerimizle paylaştıkları için Herbaryum Bölüm Başkanı Uzman Biyolog Mehtap ÖZTEKİN’e, Peyzaj Yüksek Mimarı Şahin ÇİMEN’e, Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa NALBANT’a, Ziraat Yüksek Mühendisi Mukaddes KOCAOĞLU KAVAS’a, Yüksek Peyzaj Mimarı Ece ATEŞ’e ve bu organizasyonu düzenleyen Ankara Valiliği Dış İlişkiler Bürosuna Keçiören BİLSEM ailesi olarak çok teşekkür ediyoruz.

Yayın: 09.05.2024 - Güncelleme: 09.05.2024 18:08 - Görüntülenme: 36