25 NİSAN DÜNYA DNA GÜNÜ ETKİNLİKLERİMİZ

DNA'nın yapısının keşfini ve İnsan Genom Projesinin tamamlanmasını kutlamak, genetik biliminin önemini ve günlük hayatımızı nasıl etkilediğini vurgulamak için merkezimizde 25 Nisan Dünya DNA Günü'nü öğrencilerimiz tarafından hazırlanan çok sayıda etkinlikle kutladık. Etkinliğe öğrenciler, öğretmenler, veliler de dahil olmak üzere çok sayıda kişi katıldı. Ayrıca ABE program direktörü Elif ADIBELLİ ŞAHİN'de davetimize icabet ederek programımızda konuşma yapmıştır.  Etkinliğin açılışı, Müzik Öğretmenimiz Zeynep ÇOLAK ve öğrencimiz Beyza ERYILMAZ'ın özel olarak bu gün için besteledikleri DNA şarkısıyla coşkulu bir şekilde gerçekleşti.

Öğrencilerimiz tarafından hazırlanan DNA modelleri, DNA origami, Yenilebilir DNA modelleri, DNA'nın Gizemi: İsimler Bilekliklerde Saklı, Olay Yeri İnceleme, DNA Bulmaca ve Kutu Oyunları, DNAzorus, DNA Kurabiyeleri,  DNA'nın ışıltısı: DNA Led Devre,  DNA Geri Dönüşüm, DNA'nın Matematiği, DNA İzolasyonu, Jel Elektroforez,  ve dahası görücüye çıkmıştır.

Yayın: 29.04.2024 - Güncelleme: 29.04.2024 16:04 - Görüntülenme: 25